Lekkage dak Haarlem

Heeft u een lekkage aan uw dak in Haarlem en omgeving? Of vermoedt u dat uw dak lek is, maar weet u het niet zeker? Dan bent u bij Tolmeijer Dakdekker aan het goede adres. Hieronder leest u hoe u een lek dak kunt herkennen, wat de oorzaken zijn en hoe u er direct iets aan kunt laten doen door een dakdekker met meer dan twintig jaar ervaring.

Wij adviseren mensen altijd zo snel mogelijk een reparatie te laten uitvoeren door een professionele dakdekker. Bel ons dus direct op 06 10 900 200 voor telefonisch advies op maat. Indien nodig komen wij dezelfde dag nog uw dak repareren.

CONTACT

Spoedservice nodig? Bij schade of lekkage zijn wij 24/7 bereikbaar. Bel direct 06 10 900 200.

Hoe een lek dak herkennen?

Wanneer er stevige buien over Haarlem trekken en u merkt dat het binnen ook aan het regenen is, dan is het wel duidelijk: uw dak is lek, en goed ook. Op het moment dat er daadwerkelijk water uw woning binnen sijpelt, hebben we te maken met een serieuze lekkage die behoorlijk geëscaleerd is. Gelukkig zijn er manieren om in een eerder stadium een lekkage te herkennen:

 • De ruimte onder het dak voelt klam aan. Dit wordt veroorzaakt door de verhoogde luchtvochtigheid onder het lekke dak.
 • Vochtplekken aan de binnenkant van het dak, eventueel met schimmelvorming.
 • Vochtige muren, te merken aan loskomend behang of kringen op de verf.
Lekkage dak

Erg blij

“Ik ben erg blij voor het bedrijf Tolmeijer te hebben gekozen. Zij hebben goed werk afgeleverd, goede planning en gemakkelijk in het contact. Milo denkt mee in mogelijkheden en geeft vakkundig advies. Dankjewel Milo en collega’s. Annette Claassen”

Annette Claassen

Het dak is weer prachtig

“Milo en z’n team hebben echt topwerk geleverd! Wat begon als een noodreparatie werd uiteindelijk een heel nieuw dak maar de heren hebben ons keurig van elke stap op de hoogte gehouden en in goed overleg gehandeld. Communicatief zeer sterk en betrouwbaar, en het dak is weer prachtig. Dank nogmaals mannen! Groet, Jeroen en Sophie”

Jeroen Sleyfer

Perfectionisten

“Tolmeijer Dakdekkers zijn perfectionisten alles prima voor elkaar, dik tevreden !”

Peter Laan

Topper

“Bedankt Milo, je bent een topper!”

pris van bommel

sophie veldhuizen

Met ons meegedacht

“We zijn erg blij met het resultaat! Milo heeft erg met ons meegedacht. Dit is een dakdekker die gaat voor kwaliteit en klant tevredenheid. Wij hadden veel verschillende klussen door achterstallig onderhoud. Door de goede planning en communicatie wisten we wie kwam en wanneer.”

Stéphanie van der Sluis

Mooiste dubbele schuur van de omgeving!

“Een geweldig team voor een (naar later bleek) lastige klus: niets was teveel met als resultaat de mooiste dubbele schuur van de omgeving! Milo, dank voor je professionaliteit, perfectionistische en eerlijke instelling!”

Thilly Van Der Honing

Hele goede service!

“Hele goede service! Fijne communicatie, heel klantgericht en punctueel. Onze lekkage was snel verholpen en we hebben weer een goed nieuw dak.”

Vera Berkers

Schoorsteen tegen de Haarlemse lucht

Wat is de oorzaak van een lekkend dak?

De meestvoorkomende oorzaak van een lek dak is een gebrek aan onderhoud, maar ook stormschade (afgewaaide pannen) kan een lekkage veroorzaken. Wanneer een dak niet regelmatig onderhouden wordt, kunnen onder meer de volgende problemen ontstaan die ervoor zorgen dat uw dak niet meer waterdicht is:

 • Loszittende, gebarsten of afgewaaide pannen
 • Scheuren in de loodslab bij de schoorsteen of dakkapel
 • Verstopte dakgoten en hemelwaterafvoer, waardoor water op het dak blijft staan
 • Scheuren in de bitumen dakbedekking of loszittende naden

Dak laten repareren door een ervaren dakdekker

Bij lekkages adviseren we mensen altijd om het dak zo snel mogelijk te laten repareren. Een lek dak repareert immers zichzelf niet en blijft dus lek. Sterker nog: door het probleem niet aan te pakken wordt het alleen maar erger (en de nodige reparatie dus duurder). Zo kan hemelwater onder de bitumen toplaag niet weg en zal daar voor veel ellende zorgen, zoals:

 • Een loslatende toplaag, waardoor het lek groter wordt
 • Aantasting van de (houten) onderlaag en isolatie, waardoor kans op houtrot ontstaat
 • Vocht- en schimmelvorming in plafonds en muren

Blijf dus niet zitten onder uw lekke dak, maar kom in actie. Laat uw dak repareren door een specialist van Tolmeijer Dakdekkers. Hiervoor kunt u ons dag en nacht bellen (overdag verdient de voorkeur). Indien het echt een noodgeval betreft, komen wij dezelfde dag nog langs voor een noodreparatie.

Woning in steigers voor dak
Lekkage door houtrot gerepareerd

Stap voor stap uw daklekkage laten repareren

Als geen ander staan wij voor vakwerk. U krijgt van ons dan ook tien jaar garantie op de reparatie van uw dak. Verder vinden we het erg belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Daarom krijgt u van ons een uitgebreide offerte, waarin wij tot in detail beschrijven hoe wij te werk zullen gaan en hoe wij tot alle kosten komen. Ook vertellen we u van te voren graag hoe wij u stap voor stap kunnen helpen:

 1. Bel ons op 06 10 900 200 of mail naar info@tolmeijerdakdekkers.nl
 2. Spoedgeval? Dan komen we direct
 3. Geen noodgeval? Dan komen we zo snel mogelijk bij u langs voor een inspectie en lekdetectie
 4. U krijg van ons een gratis en vrijblijvende offerte
 5. Vergelijk onze offerte met die van andere dakdekkers
 6. Kies de beste offerte
 7. Gaat u voor Tolmeijer Dakdekkers? Laten we de reparatie inplannen
 8. Op het afgesproken moment repareren we uw dak
 9. U zit weer helemaal droog

Lekkage dak in Haarlem – Neem vrijblijvend contact op

Heeft u, of vermoedt u, een lekkage aan uw dak in Haarlem en omstreken? Laat hier dan zo snel mogelijk naar kijken door een professionele dakdekker. Met meer dan twintig jaar ervaring is Tolmeijer Dakdekkers uw dakspecialist. Neem vrijblijvend contact op of bel naar 06 10 900 200. Graag tot snel!

Contact opnemen
Wij zijn actief in de gehele regio: