Dakisolatie Haarlem

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker voor het aanleggen van dakisolatie in Haarlem en omgeving? Dan bent u bij Tolmeijer Dakdekkers aan het goede adres, zowel voor uw platte als uw hellende dak. Met meer dan twintig jaar ervaring en een grote kennis van isolatietechniek staan wij garant voor een perfect geïsoleerd dak.

U krijgt bij ons dan ook tien jaar garantie en profiteert van het extra lage 9% btw-tarief over alle arbeidskosten. In combinatie met de grote voordelen van een goed geïsoleerd dak is het laten plaatsen van isolatie door ons dus een investering die zichzelf snel zal terugverdienen!

NEEM NU CONTACT OP

Spoedservice nodig? Bij schade of lekkage zijn wij 24/7 bereikbaar. Bel direct 06 10 900 200.

Waarom uw dak laten isoleren?

Wist u dat er tot wel 30% van de warmte in uw huis verloren kan gaan via het dak? Met goede dakisolatie wordt de warmte die via het dak ontsnapt tot een minimum beperkt. Daardoor hoeft u minder te stoken om het huis op temperatuur te houden. Dat is goed voor uw portemonnee en voor het milieu.

Daarnaast heeft het laten isoleren van een dak nog de volgende grote voordelen:

  • In de zomer blijft de warmte buiten
  • In de winter wordt het minder snel koud in huis
  • De waarde van uw huis stijgt aanzienlijk

Subsidie voor de isolatie van een dak en een lager btw-tarief

Dakisolatie is dus een investering die zichzelf in de loop der jaren vanzelf terugverdient. Alsof dat nog niet genoeg is, helpt de overheid met het betalen van die investering. Dat doet ze op twee manieren. Allereerst heeft u recht op de landelijke Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Hiermee kunt u tot ongeveer € 20 per m2 terugkrijgen. Ten tweede bespaart u op de btw over alle arbeidskosten. Hiervoor geldt een verlaagd tarief van slechts 9%, in plaats van de gebruikelijke 21%.

Dak isoleren

Erg blij

“Ik ben erg blij voor het bedrijf Tolmeijer te hebben gekozen. Zij hebben goed werk afgeleverd, goede planning en gemakkelijk in het contact. Milo denkt mee in mogelijkheden en geeft vakkundig advies. Dankjewel Milo en collega’s. Annette Claassen”

Annette Claassen

Het dak is weer prachtig

“Milo en z’n team hebben echt topwerk geleverd! Wat begon als een noodreparatie werd uiteindelijk een heel nieuw dak maar de heren hebben ons keurig van elke stap op de hoogte gehouden en in goed overleg gehandeld. Communicatief zeer sterk en betrouwbaar, en het dak is weer prachtig. Dank nogmaals mannen! Groet, Jeroen en Sophie”

Jeroen Sleyfer

Perfectionisten

“Tolmeijer Dakdekkers zijn perfectionisten alles prima voor elkaar, dik tevreden !”

Peter Laan

Topper

“Bedankt Milo, je bent een topper!”

pris van bommel

sophie veldhuizen

Met ons meegedacht

“We zijn erg blij met het resultaat! Milo heeft erg met ons meegedacht. Dit is een dakdekker die gaat voor kwaliteit en klant tevredenheid. Wij hadden veel verschillende klussen door achterstallig onderhoud. Door de goede planning en communicatie wisten we wie kwam en wanneer.”

Stéphanie van der Sluis

Mooiste dubbele schuur van de omgeving!

“Een geweldig team voor een (naar later bleek) lastige klus: niets was teveel met als resultaat de mooiste dubbele schuur van de omgeving! Milo, dank voor je professionaliteit, perfectionistische en eerlijke instelling!”

Thilly Van Der Honing

Hele goede service!

“Hele goede service! Fijne communicatie, heel klantgericht en punctueel. Onze lekkage was snel verholpen en we hebben weer een goed nieuw dak.”

Vera Berkers

PIR isolatieplaten voor dak

Dakisolatie met PIR-plaat

Bij het isoleren van uw dak maken wij gebruik van hoogwaardig polyisocyanuraat, oftewel PIR-platen. Dit materiaal is dankzij de gesloten cellenstructuur brandveilig en uitermate goed bestand tegen vocht. Daarnaast is het licht in gewicht, waardoor bespaard kan worden op de dakconstructie, en heeft een hoog belastbaar gewicht, zodat u er bijvoorbeeld ook een dakterras op kunt aanleggen. Het belangrijkste voordeel van PIR is echter dat het een zeer hoge thermische isolatiewaarde (gemiddelde lambdawaarde is 0,019 – 0,027) heeft, waardoor het dus perfect is voor de isolatie van daken.

Bij het bepalen van de plaatdikte kijken we graag samen met u naar de situatie van uw woning. Daarbij speelt met name de isolatiewaarde, oftewel de Rc-waarde en de Rd-waarde, die u wilt behalen (of die is vastgelegd in het bouwbesluit) een belangrijke rol. Een dikkere plaat isoleert beter, maar is niet altijd nodig en kan duurder worden vanwege de extra aanpassingen die nodig zijn.

Hoe werkt het aanleggen van dakisolatie in Haarlem?

Bij Tolmeijer dakdekkers kunt u terecht voor het laten isoleren van een plat dak en het isoleren van een hellend dak. Het ligt voor de hand om het laten isoleren van uw dak te laten uitvoeren in combinatie met het aanleggen van een nieuw dak of het renoveren van uw oude dak, omdat op deze manier de hoogste isolatiewaarde kan worden bereikt en u hierbij profiteert van de 9% btw op alle arbeidskosten. Wanneer uw oude dak echter nog voldoet is het in bepaalde gevallen ook mogelijk om van binnenuit te isoleren. Dit is wat goedkoper maar heeft als nadeel dat de binnenruimte tijdelijk onleefbaar wordt en dat u wat ruimte in uw woning zult verliezen.

Plat dak isoleren

Bij het renoveren en isoleren van een plat dak verwijderen wij indien nodig allereerst alle bestaande dakbedekking: het bitumen, eventueel grint of tegels en eventueel bestaande dakisolatie. In bepaalde gevallen is het tevens mogelijk over de oude dakbedekking heen te isoleren. Vervolgens brengen we een dampdichte folie aan op de onderkant van het dakbeschot. Daarbovenop komen de PIR-platen die we afdekken met een waterkerende laag bitumen. Daarna werken we de kantstroken af en plaatsen we eventueel opnieuw grint of tegels.

Kosten plat dak isoleren

De kosten voor het isoleren van een plat dak zijn onder meer afhankelijk van de grootte van het dak, de gewenste plaatdikte en het eventuele extra werk dat wij hebben aan het verwijderen van tegels en grint of het bijwerken van bijvoorbeeld loodslabben en het zinkwerk. Rekent u op een prijs tussen de € 30 en € 70  per m2.

Wilt u direct een inschatting van de prijs voor het isoleren van uw dak? Bekijk dan onze prijzen in de tabel of bel ons op 06 10 900 200 voor advies op maat.

RD-waarde

Plaatdikte in mm

Kosten per m2

1,35 30 € 20
1,80 40 € 22,5
2,25 50 € 25
2,70 60 € 27,5
3,15 70 € 30
3,65 80 € 32,5
4,05 90 € 35
4,50 100 € 37,5
5,00 110 € 40
5,45 120 € 42,5
5,90 130 € 45
6,45 140 € 47,5

Schuin dak isoleren

Het isoleren van een schuin dak kunnen wij vanaf buiten én van binnenuit doen. De werkwijze bij het isoleren van een hellend dak vanaf buiten is grofweg gelijk aan die van het isoleren van een plat dak. Ook hier verwijderen we allereerst de bestaande dakbedekking: de dakpannen, inclusief panlatten en tengellatten. Vervolgens brengen we de PIR-platen aan, die we bedekken met klimaatfolie, om het dak wind- en waterdicht te maken. Daarna werken we het dak weer af met tengellatten en panlatten, waarop we de (nieuwe) dakpannen aanbrengen.

Met name wanneer uw dak nog relatief nieuw is, verdient het vaak de voorkeur om vanaf binnen te isoleren, omdat de kosten hiervoor lager zijn. Kijk hier voor meer informatie voor het isoleren van een hellend dak van binnenuit.

Werkwijze dak isoleren in Haarlem door Tolmeijer Dakdekkers

U kunt er bij ons vanuit gaan dat uw dak en de isolatie helemaal perfect worden aangelegd. Daarom krijgt u van ons tien jaar garantie op uw dakbedekking en de isolatie. Daarnaast weet u bij ons altijd waar u aan toe bent. In de gratis en vrijblijvende offerte die wij voor u opstellen geven we precies aan hoe wij te werk zullen gaan en wat ieder onderdeel kost. Dat is wel zo fijn. Verder werken we stap voor stap op de volgende heldere manier:

 • U belt ons of stuurt een bericht
 • Wij komen bij u langs om uw woning te bekijken
 • Wij maken gratis en vrijblijvend een offerte op maat
 • U vraagt ondertussen bij andere dakdekkers een offerte aan
 • U kiest het bedrijf waar u vertrouwen in heeft
 • Kiest u ons? We plannen direct uw dakwerken in
 • We isoleren uw dak, eventueel in combinatie met andere werkzaamheden
 • U zit er weer jarenlang onder de pannen
Isolatie schoorsteen
Wij zijn actief in de gehele regio:

Neem direct contact op met de dakdekker

Heeft u vragen over dakisolatie in Haarlem laten aanleggen of wilt u meer weten over hoe wij werken? Neem dan gewoon contact op. Bel ons op 06 10 900 200 of laat een bericht achter. Wij staan u graag te woord en komen indien gewenst gratis, vrijblijvend en met plezier bij u langs om uw woning te inspecteren en een offerte te maken.

Vraag offerte aan